Rauhallinen

Elinvoimainen

Nauravainen

Tietoinen

Onnellinen

Hei!

Koulutukseltani olen joogaohjaaja RYT200, naurujoogaohjaaja, luontoyhteysohjaaja sekä ratkaisukeskeinen valmentaja. Syvennän jatkuvasti osaamistani ja osallistun säännöllisesti uusiin koulutuksiin. Kohtaan ihmiset aidosti ja lämpimästi, ja toivon että voit hyvin.

Tällä hetkellä pääpaino työssäni on tutkia ja ohjata, kuinka voimme liikkeen ja tietoisuusharjoitusten kautta saavuttaa sekä palauttaa tasapainon ja elinvoiman sekä suunnata kohti potentiaalista tulevaisuutta.  

Opettajiani ja innoittajiani tässä työssä ovat olleet mm. 

  • Irene Lyon (21 day nervous system tune up, Smart Body Smart Mind, Up and Down workshops) 
  • Kristine Kaoverii Weber (Subtle Yoga teacher training online)
  • Elia Mrak (Movement Medicine)
  • Joe Dispenza (Progressive and Intensive workshops, Week long advanced retreat)
  • Gregg Braden (Human by Design: Unleashing Your Higher Potential for Self-healing, Longevity & Super-perception -course)
  • HearthMath Institute (The HearthMath Experience -course)
  • Peter Levine, Moshe Feldenkrais, Stephen Porges, Gabor Mate

Olen heille kaikille suunnattoman kiitollinen sydämellisistä opetuksista ja jakamisesta.


Jooga

Ohjaamani jooga, läsnäoloa liikkeen kautta, on hyvin hidasta ja tietoista, sillä hermostomme rakastaa hidasta liikettä. Ja vain kun hidastamme vauhtia, olemme tietoisina ja aistimme kehoamme, voimme työskennellä hyvin syvällisellä tasolla kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin suhteen. Minulle jooga ei ole jumppatunti vaan liikemeditaatiota, jolla on erilaiset vaikutukset hyvinvointiin kuin urheilulla.

Ohjauksessani sekoittuvat jooginen kehon ja mielen yhteys, Feldenkrais -menetelmän filosofia sekä tutkittu tieto aivojen ja hermoston hyvinvoinnista.

Ohjatessani joogaa en ajattele ihmistä osina, kuten takareittä tai keskivartaloa, vaan kokonaisuutena, sitä miten ihminen liikkuu kokonaisuutena. En ole niinkään kiinnostunut lihasten venyttämisestä ja vahvistamisesta vaan työskentelystä hermoston tasolla, sillä on tullut kasvavan selväksi että suurin osa ongelmistamme ja myös ratkaisuistamme sijaitsee siellä. Tottakai kun työskentelemme kehon kanssa lihakset vahvistuvat ja liikkeen laatu paranee, mutta se ei ole tavoite vaan harjoituksen sivutuote. Ohjaukseni perustuu tutkittuihin tekijöihin, kuinka voimme säädellä hermostoa sekä kehittää aivojen hyvinvointia.

Olen myös kiinnostunut siitä miten lähestymme tekemäämme harjoitusta, miten opetamme itseämme pysähtymään, kuuntelemaan, aistimaan ja tuntemaan sekä tuomaan ajattelemisen mukaan harjoitukseen, jotta voimme luoda uusia yhteyksiä. 

Joogatunneilla käyttämäni asennot pohjautuvat ajatukseen liikkeiden funktionaalisuudesta, siitä ovatko ne evolutionaalisesti ja kehityksemme kautta todettavissa meille ominaisiksi ja hyödyllisiksi, omaammeko me niiden suorittamiseen tarvittavan resilienssin. Eli emme tee asentoja jotka eivät ole meille luonnollisia. 


Naurujooga

Jokainen Naurujoogaohjaus on kokemuksena vailla vertaansa. On suunnattoman ainutlaatuista nähdä kuinka lyhyessä ajassa avaudumme naurun ja muiden ihmisten tukemana iloon ja leikillisyyteen, riemuun ja elämän keveyteen. Kun saamme pienenkin kosketuksen siitä, kuinka kepeästi oma nauru hersyää ilmoille, saa se suuremman mahdollisuuden arjessa jatkossa.