Milloin viimeksi nauroit pitkään?

Naurujooga on riemukas ohjelmanumero esimerkiksi polttareihin, hääjuhliin ja juhlapäiviin.

Naurujooga sopii juhlien alkuun lämmittämään tunnelmaa, murtamaan jäätä ja tuomaan ihmisiä yhteen.

Juhlat jatkuvatkin yhteisen naurujoogan jälkeen hilpeämpänä ja rennompana.

Naurujooga sopii kaikenikäisille ja osallistumiskynnys on matala. 

Miten?

Naurujoogassa harjoitellaan yhdessä ryhmän kesken tahdonalaista naurua, katsekontaktia ja leikkimielisiä harjoitteita hyödyntäen. Nauru muuttuu kuitenkin hyvin nopeasti spontaaniksi ja tarttuu muihin ryhmäläisiin.

Miksi?

Jotta saavuttaa naurun terveyshyödyt, on naurun kestettävä tarpeeksi pitkään, ainakin 10-15 minuutin ajan. Arjessa spontaani nauru kestää yleensä vain n. 3-4 sekuntia. Naurun on myös oltava riittävän syvää ja kummuttava syvältä palleasta niin, että vatsa liikkuu naurun tahtiin. 

Terveyshyödyt?

Naurujooga vähentää stressiä ja vahvistaa immuunipuolustusta. 

Nauraessa hapensaanti paranee, pallea työskentelee ja keuhkot tuulettuvat. Myös verenkierto vilkastuu, kolesterolitasot laskevat ja sydän vahvistuu. Naurujooga auttaa myös vähentämään kipua lisätessään endorfiineja. 

Naurujooga muuttaa myös mielialaa mielihyvähormonien  vapautuessa. Tämä saa olon tuntumaan hyvältä ja teet kaiken paremmin ja pysyt iloisena. Nauru myös yhdistää ihmisiä ihmeellisellä tavalla!

Naurusta saa myös apua arjen haasteisiin kun opimme nauramaan silloinkin kun kaikki ei mene aivan putkeen."Mahtava naurukokemus! Caritan ohjaus oli selkeää ja harjoituksissa pystyi aidosti rentoutumaan. Ja kotonakin vielä nauratti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!"  -Sofia K.

"Saimme Caritan mukaan polttareihin mökille, pitämään meille naurujoogasession. Sessio oli personoitu tilaisuuteen ja sopi hyvin heittäytyvälle morsiamelle. Caritalla oli uniikki tapa lähestyä koko porukkaa niin, että kaikki olivat mahdollisimman rentoutuneita ja pystyivät antamaan kaikkensa naurujoogalle! Iso plussa vielä sille, että Carita tuli luoksemme mökille, eikä meidän tarvinnut huolehtia porukan liikuttelusta." -Riia J. 

"Suosittelen! Poskilihasten lisäksi tuntui myös vatsalihaksissa. Kiitos naurettavan hyvälle ohjaajalle ja kanssanaurajille! " -Tarja P.