NEUROJOOGA


Krooninen stressi aiheuttaa lukuisia haitallisia terveysvaikutuksia. Ympäristö ja arkemme altistaa meitä jatkuvasti erilaisille stressitekijöille. Jatkuva kiire ja nopea tahti, ärsykkeiden tulva, perhe-elämän ja muiden sosiaalisten suhteiden haasteet, odotukset ja jopa ilmaisemattomat tunteet aiheuttavat hermostolle stressitilan. Aina emme edes huomaa kehoomme kertynyttä stressiä, ennen kuin ensimmäiset oireet ilmaantuvat.

Neurojoogan avulla parannamme kykyämme kohdata stressiä eri elämäntilanteissa. Opimme tasapainoittamaan ja optimoimaan hermostoa sekä purkamaan sen ylivireystilaa, jolloin stressiä ei kasaannu haitallisesti kehoon. Tämä heijastuu myös mieleen ja vaikuttaa positiivisesti mielenterveyteen. Stressi vaikuttaa haitallisesti myös aivojen hyvinvointiin, mm. muistiin ja kognitiivisiin taitoihin. Neurojoogan harjoitusten avulla opimme miten voimme edistää aivojen hyvinvointia ja hidastaa myös ikääntymisestä johtuvia vaikutuksia.

Neurojooga -tunnit koostuvat hitaasta ja tietoisesta liikeharjoittelusta, joka tukee aivojen ja hermoston hyvinvointia sekä erilaisista tietoisuus- ja hengitysharjoituksista, jotka rauhoittavat hermostoa ja lisäävät kehotietoisuutta. Harjoitukset ovat helppoja ja yksinkertaisia ja soveltuvat kaikille. 

Tuntien tavoitteena on auttaa löytämään arkeen työkaluja, jolla voi edesauttaa hermoston ja aivojen hyvinvointia sekä antaa eväitä kotiinviemisiksi säännöllistä harjoittelua varten. Harjoittelun tuloksena saatat huomata että nukut paremmin ja mielialasi sekä ihmisuhteesi kokevat positiivisen muutoksen. Neurojoogan harjoittelu myös parantaa immuunipuolustusta sekä auttaa laskemaan kehon tulehdustilaa.

Kyseessä ei ole siis tavallinen joogatunti, johon olemme ehkä länsimaissa jo tottuneet, jossa venytetään ja vahvistetaan kehoa. Vaan nyt mennään liikkeen kautta kohti syvempiä kerroksia, kohti syvempää läsnäoloa, työskennellen hermoston ja aivojen hyvinvoinnin kanssa, tukeutuen viimeisiimpiin neurotieteellisiin tutkimuksiin. 


Lue myös lisää ajatuksiani joogaharjoittelusta seuraavalta sivulta: Carita


Alla osallistujien kokemuksia  tunnin jälkeen:


"tunnin jälkeen olen jälleen oma itseni"

"uudistunut olo"

"en ole koskaan ennen ollut näin rento"

"nukuin tunnin jälkeen yöni paremmin"

"tunnen itseni ehyeksi"

"syvin meditaatio kokemus"