NEUROJOOGA


Neurojoogassa mennään hitaan liikkeen kautta kohti syvempiä kerroksia, kohti syvempää läsnäoloa, työskennellen autonomisen hermoston, aivojen ja sydämen hyvinvoinnin kanssa. 

Tuntien tavoitteena on palautua stressitilasta takaisin eheytymisen tilaan, jolloin keholla on mahdollisuus kasvulle, uusiutumiselle ja tehokkaalle immuunipuolustukselle. 

Tavoitteena on myös edesauttaa aivojen hyvinvointia ja ehkäistä ikääntymisestä johtuvia vaikutuksia. 

Kurssin myötä saatat lisäksi huomata, että kehosi mekaniikka, liikkuvuus ja joustavuus ovat parantuneet.

Harjoituksen yksinkertaiset asennot sekä hitaat ja rauhoittavat liikkeet sopivat lähes kaikille. 

Hitaan liikeharjoittelun lisäksi teemme hengitys- ja tietoisuusharjoituksia, jotka ovat kohdennettu hermoston, sydämen ja aivojen hyvinvoinnille. 

Kurssin avulla kehität kykyäsi kohdata stressiä eri elämäntilanteissa sekä opit purkamaan hermoston ylivireystilaa, jolloin stressiä ei kasaannu haitallisesti kehoon. 

Opit myös tasapainottamaan sydämen ja aivojen toimintaa, mikä heijastuu positiivisesti autonomisen hermostoon kykyyn pitää meidät terveinä. 

Tunneille mukaan tarvitset joogamaton sekä lämmintä vaatetta, loppurentoutusta varten on hyvä varata lisälämmikettä.

OSALLISTUJIEN KOKEMUKSIA


"tunnin jälkeen olen jälleen oma itseni"

"uudistunut olo"

"en ole koskaan ennen ollut näin rento"

"nukuin tunnin jälkeen yöni paremmin"

"syvin meditaatio kokemus"

"tunnen itseni ehyeksi"


Yleisesti osallistujat kuvailevat syvää rentoutumisen tilaa ja unen laadun parantumista. 


Nämä molemmat heijastuvat positiivisesti terveyteen sillä hermosto pääsee tilaan, jossa on mahdollisuus eheytymiselle ja uusiutumiselle:

"Hei Carita, viime tiistai -illan neurojoogatuntisi oli hieno kokemus. Puolivälissä tuntia totesin yllättäen, minähän hymyilen ja tunnin loputtua keho tuntui kevyeltä ja vapaalta, kuten myös koko selkäranka. Oli sellainen pehmeän kevyt olo. Mielenkiintoista, että yksinkertaisetliikeet, joita teimme johdollasi, saivat aikaan tällaisen tilan kehoon. Kiitos Carita." -Riitta B.

"Olen kiitollinen, että ymmärsin ilmoittautua kurssillesi. Tuntisi tekevät todella hyvää jännittyneelle keholleni ja mielelleni. Olo tunnin jälkeen on ennen kokematonta. Kiitos siitä! " -Tarja C.

"Ja sitten tunnin lopussa se tapahtui. En oikein tiedä mikä. Kun tunti loppui, olin niin rento etten pystynyt nousemaan lattialta. Kädet ja jalat painoivat valtavasti... Olin kuin uponnut johonkin pehmeään. Jäsenet eivät olleet puutuneet. En ollut nukahtanut. Tunsin kuinka kasvoissa veri kiersi. Pää oli pörinästä tyhjä ja oli hyvä ja kirkas olo. Kiitos." - Taru K.

"Kiitos suuresti vielä eilisestä Neurojooga -kurssista. Olet kyllä taitava ohjaaja. Eilinen orientaatioharjoitus itsessään oli mullistava kokemus ja oikeastaan koko kolmen tunnin harjoitukset herättivät kehossani tunteita ja vapautti koko kroppaa ihan uskomattoman paljon. Nukuin viime yönä 12 tuntia, joka on minulle joka yön valvojalle ihan uskomaton kokemus. Kiitollinen olo ja hyvä mieli sekä koko kropan hyvinvointi on ollut eilen ja tänään aamulla uskomaton. Kiitos siis vielä!" -Anna K.

"Sain 2018 aivoinfraktin ja on uskomatonta, mitä neurojoogasi sille tekee. Välitön vaikutus tulee jo harjoitteen aikana. Ja olen voinut paremmin muutenkin joogasi jälkeen. Puhut puolieroista, niitä on vaikea hahmottaa infraktin vuoksi, mutta saat ne näkyviksi. Mikä on vapauttavaa sinällään. Yhteiskuntamme jättää potilaan selviämään yksin sairaalasta päästyään ja keinoja eheytyä on vaikea löytää. Opetuksesi on toimivaa monella tasolla, kiitos äänestäsi, joka jo sinällään tuo hyvän olon. " -Tarja P.

"Käytämme vaimoni kanssa älyrannekkeita, jotka mm. mittaavat jotenkin yöunta. Viime tunnin jälkeen saimme molemmat tähän asti parhaat pisteet yöunen laadusta! Neurojooga toimii..." -Eero

"Aamun kankeus katosi harjoituksen jälkeen ja vähitellen oppii rentoutumaan eli tiedostaa jännittyneisyyden lihaksissaan. Tosi positiivinen kokemus." -Merja S.

"Kun lopun rentoutumisen aikana sanoit jotain sellaista, että ollaan siellä tyhjyydessä tms., niin mietin ensin mitä se on, ja sitten olin yhtäkkiä liitelemässä aavan meren yläpuolella, aurinko paistoi ja kimmelsi liikkuvilla aalloilla. Rakastan merta, ja tuo löytämäni tunne on varmaan hienointa, mitä voin kuvitella! Avaruuden, kauneuden ja vapauden kokeminen." -Marjatta

"Kiitos Carita! <3 Tein juuri tuon ekan nauhoitteen harjoituksen ja on ihanan pehmyt olo. Olet taitava, puhetapasi on samalla rauhoittava, selkeä ja helppo ymmärtää. Tosi hyvä ääni sulla muuten! Ja itseharjoituksissa oli uusia juttuja mulle, tosi miellyttävää. Tulipas raukea ja hyvä olo! Kiitos vielä! <3" -Hanna R.

"Pakko laittaa heti kuulumisia ekan neurojoogan jälkeen :D mun syvän unen määrä on ollu viime aikoina jotain 1h tai max 1.5h ja nyt oli viime yönä 2h21min! Ihan huikeeta! On mulla joskus parantunu esim yin joogan jälkeen syvä uni, mut ei ehkä näin hyvin. Katsotaan mitä seuraavien kertojen jälkeen tapahtuu. Kiitos kurssista! :) nähdään viikon päästä." -Maikku H.