RATSASTAJAN JOOGA

Hevonen on ratsastajan peili. 

Jännittynyt ihminen, jännittynyt hevonen. Rento ihminen, rento hevonen.

Jotta voimme tanssia hevosen kanssa,  saavuttaa yhteys, tulee meidän hiljentyä kuuntelemaan, hiljentää mieli, tulla tietoiseksi mielemme liikkeistä sekä laskeutua alas mielen tasolta kehoomme. Meidän tulee olla joustavampia ja vapaina kireyksistä.

Silloin saamme ratsastukseen enemmän intuitiota, herkkyyttä ja myötätuntoa.

Hevoset elävät täysin läsnä ja ovat herkkiä aistimaan. Jooga opettaa meille samaa. 

Ratsastajan joogan avulla rakennamme perusteet tuolle yhteydelle tuomalla kehomme ja mielemme tasapainoon.

Ja opettelemalla hengittämään. 

Hengitys on silta hevosen ja ihmisen välillä.


Olen ratsastanut pitkään, tunnen ratsastajan kehon ja vaikutuksen hevosen selässä ja liikkeissä. Joogan kautta minulle avautui kuva siitä, miten voisimme löytää jälleen yhteyden hevosten kanssa. Jooga perinteisesti valmistelee kehoa, ja mieltäkin, istumaan meditaatiossa mahdollisimman keveässä ja kannattelemattomassa asennossa. Samoin voimme nähdä tarpeen ratsastajan istunnan asennon optimoimiseen, jotta ratsastuksemme olisi mahdollisimman ystävällistä ja yhtenäistä hevosen liikkeiden kanssa. 

Jooga ohjaa meitä laskeutumaan kehoomme ja herkistää meitä kuuntelemaan kehomme viestejä. Sama harjoittelun myötä kasvanut kuuntelun taito, avaa meille uuden tason kommunikoinnissa myös hevosen kanssa. Hevonen viestii kehonsa kautta. 

Joogan avulla alamme myös tunnistamaan kehon ja mielen yhteyttä ja ymmärrämme hiljaisen mielen tärkeän merkityksen ratsastuksessa, ja ollessamme hevosten kanssa. Mielen kireydet välittyvät kehoon, eikä hevonen näe jännittyneen kehomme viestien perimmäisiä syitä. 

Ohjaan Ratsastajan joogakursseja, joilla on ollut erinomainen palaute. Osallistujat ovat saaneet oivalluksia omaan ratsastukseensa, näkemyksiä miten työstää kehoaan kohti parempaa istuntaa, ymmärrystä miten oman mielen sisäiset liikkeet vaikuttavat hevoseen, konkreettisia keinoja joilla yhteyttä hevoseen voi syventää sekä mielen ja kehon hyvinvointia. 

Ratsastajan joogakurssilla tehdään lempeitä ja rauhallisia liikeharjoituksia sekä hengitys- ja mindfulness-harjoituksia. Harjoitukset valmistelevat kehoa ratsastukseen sekä suuntaavat huomiota myös fyysisen tason taakse, antaen näkökulmia siihen, miten muodostaa syvempi yhteys hevosen kanssa. 

"Tämän kesän voimaannuttavin, mieleenpainuvin, erilaisin ja upein päivä Joogaa Ratsastajille oli tänään ❤️ Joogasimme monta tuntia, teimme upeita mindfulness matkoja, harjoittelimme energiatasojen säätämistä ja energiatasotyöskentelyä hevosten kanssa. Upea porukka, upea opettaja Carita Keinänen 😘 Sää suosi, ruoka oli hyvää ja kaikki kohdallaan. Kiitos, kiitos, kiitos 🙏 "

- Ruvaslahden Ponipiha

ratsastusjooga, ratsastus jooga